Gebroeders Te Lintelo – 1936

Meubelmaker Bernard te Lintelo begint in 1936 een meubelmakerij in Haaksbergen. In 1939 doet broer Tony, meubelstoffeerder, zijn intrede in de onderneming. De beide broers maken snel naam in het Twentse dorp en doen aan klantenbinding door hun vakmanschap. In 1961 overlijdt Bernard te Lintelo en staat stoffeerder Tony er alleen voor. Ondanks het wegvallen van zijn rechterhand blijft Tony strijdvaardig en kiest hij voor een winkel naast zijn werkplaats.

Te Lintelo Meubelen – 1969

De winkel levert een steeds grotere bijdrage aan de omzet en Te Lintelo kiest voor een verandering in haar assortiment. De onderneming gaat zich als één van de eerste meubelzaken gericht specialiseren en neemt onder meer afscheid van de collectie kindermeubilair. Vanaf dat moment is er een ruime collectie klassieke meubels te bewonderen in de showroom, aangevuld met een afdeling textiel.

Te Lintelo Interieurverzorging – 1981

De onderneming is inmiddels gehuisvest in een groter pand en kiest ervoor om zich te richten op design. Hoewel de klassieke afdeling nog altijd de grootste in omvang is wordt een steeds groter deel van de showroom ingevuld met design meubilair.

Te Lintelo Wonen – 1995

Door zich te richten op toonaangevende fabrikanten is Te Lintelo inmiddels een begrip in de regio. De onderneming heeft naast het beste van Nederlandse bodem enkele smaakmakers uit het buitenland aan haar assortiment toegevoegd. Het onnavolgbare uit Italië, de Duitse degelijkheid en het vakmanschap uit Zwitserland zijn inmiddels te vinden in Haaksbergen.

Te Lintelo Onderscheidend Wonen – 2014

Met een generatielange traditie van vakmanschap en vakkennis is Te Lintelo Onderscheidend Wonen een woonwinkel die individuele woonwensen realiseerbaar maakt. De persoonlijke aandacht voor de klant en het deskundige advies maken een bezoek aan Te Lintelo tot een inspirerende belevenis. De meubels zijn gecombineerd met kunst van erkende kunstenaars.

0